Elállási jog

A 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet szerint kiszállítás esetén a fogyasztó a vásárlástól számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat.

 

Szolgáltatás esetében, ha a nyolcnapos elállási határidő előtt a teljesítés a fogyasztó beleegyezésével már megkezdődött, a fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát.

 

Az elállási jog minden sérülésmentes, eredeti állapotban visszajuttatott termékre vonatkozik. A nem rendeltetésszerű használatból adódó károkat a vásárló köteles megtéríteni, illetve ilyen esetben a fodraszuzlet.hu megtagadhatja az átvételt.

 

Az elállással kapcsolatos költségek – különös tekintettel a visszajuttatás költségeit – a vásárlót terhelik. Elállás esetén lehetőség van a termék postán történő visszajuttatására. A szállításból adódó esetleges károkért nem vállalunk felelősséget!

 

Hiányos, nem eredeti állapotú vagy sérült termék visszavásárlását a fodraszuzlet.hu megtagadhatja, és azt visszajuttatja a vásárlónak saját költségére.

 

A vásárlót az elállással kapcsolatban egyéb költség nem terheli.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a gyorsan romlandó termékek (például nem tartós élelmiszerek, vágott virág) és természetüknél fogva (higiéniai vagy egészségügyi okból) vissza nem szolgáltatható termékek (például használt fogkefe, golyósdezodor, fehérnemű, kozmetikumok, étrend-kiegészítők) esetén nem állhat el a fogyasztó a szerződéstől. A higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek visszaküldésére is van lehetőség, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontotta fel, vagyis a terméket még nem vette használatba.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az elállás nem gyakorolható a joggal való visszaélés tilalmába ütköző módon. Ennek megfelelően Ön csak akkor gyakorolhatja jogszerűen elállási jogát, ha a megvásárolt termékeket hiánymentesen juttatja vissza Társaságunkhoz. A teljes vételárat csak valamennyi megrendelt és átvett termék hiánytalan visszaszolgáltatása esetén áll módunkban visszafizetni. Társaságunk követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenését, illetve ésszerű költségeinek megtérítését.

 

Az elállási jog nem gyakorolható a következő esetekben:  szoftvertermékek esetében, azok bontását követően;  nem rendeltetésszerűen használt, illetve sérült termék vagy kiegészítő esetében;  személyhez kötött, egyedi megrendelés esetén.

 

Az elállásra vonatkozó igényt kérjük, hogy írásban jelentse be ügyfélszolgálatunknak a megadott határidőn belül.

Powered By OpenCart. Theme by raviG