Tudtad-e? 5 érdekesség a körmökről

  • A körmünk havonta átlagosan 3 mm-t nő. Ezt pedig rengeteg tényező befolyásolja. A növekedés mértéke függhet korunktól, nemünktől, egészségi állapotunktól és még az időjárástól is. Melegebb évszakokban gyorsabban nőnek körmeink.
  • Sokan úgy tudják, hogy körmeink a hajunkhoz hasonlóan még halálunk után is nőnek. Ez igazából tévhit is, meg nem is. Halálunk után bőrünk összébb húzódik, ha úgy tetszik elszárad, ezáltal tűnhet hosszabbnak a köröm illetve a haj.
  • A köröm elváltozásai utalhatnak testünk, szervezetünk rendellenes működésére. Rengeteg mindent jelezhet körmünk állapota! Az elváltozások utalhatnak vitamin-hiányra, de akár súlyosabb problémákra is. Ezért nagyon fontos, hogy figyelemmel kísérjük körmünk változásait. Egy-egy barázda vagy akár a töredezettség is figyelmeztető jelzés lehet, hogy szervezetünkben valami nem megfelelően működik.
  • Tudta, hogy a műköröm története egészen az ókorig nyúlik vissza? Hihetetlennek tűnhet, de igaz! Már az egyiptomi fáraók is díszes műkörmökkel ékesítették kezeiket, Kínában pedig rizsport, gazdagabb területeken selymet használtak erre a célra. Egészen a huszadik századig a műkörmök csupán a kiváltságosak, a felsőbb réteg számára voltak elérhetőek. Míg a technika megújulásával és terjedésével, napjainkban átlagosan minden 10. nő műkörmöket, vagy zselé lakk technikával megerősített körmöket visel.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create