A fokozatos frizura otthoni elkészítése

A fokozatosan vágott haj ugyan esztétikailag igen szép tud lenni, ha azonban otthon, magunknak akarunk ilyet vágni, nem árt odafigyelni, mert könnyen leronthatjuk frizuránkat.


Az első, amire vigyáznunk kell, hogy igazításkor a hajat gondosan ki kell fésülnünk, és a legfelső réteget leválasztva egy hajgumi segítségével rögzíteni azt. A vágást ekkor nem olló segítségével, hanem borotvával érdemes végezni - fentről lefelé irányuló mozdulatokkal, tincsenként végighaladva az össze nem fogott hajon alakítsuk ki a kívánatos frizurát, és ne ijedjünk meg a kezünkben haladó hajmennyiségtől. Legyünk azért persze óvatosak, de nem kell remegő kézzel tartani a borotvát.


Figyelni kell arra is, hogy vékony szálú haj esetén a fokozatosan vágott frizura rendszerint akkor néz csak ki jól, ha a hajunk még nincsen akkora, hogy a vállunk alá érjen. Ha túlságosan hosszú a hajunk, az első réteg a vágás után túlságosan ritkásnak tűnhet, ami jelentősen levon az esztétikai értékéből. Ha a fejed teteje közelében akarod fokozatosra vágni a hajat, akkor viszont nem kell ettől a hatástól félned, itt éppen ellenkezőleg, dúsabb hatást kelthet a fokozatos igazítás.


A fokozatosan vágott frizura kiemelésére több módszer is létezik - az egyik, hogy melírcsíkokat rakunk bele, amelyek igen jól mutathatnak. Egyszerre akár háromféle árnyalatot is alkalmazhatunk. A hajformázók használata ugyanakkor nem csak szimplán lehetőség, erősen javallott is, mivel a fokozatos vágás után a hajunk hajlamos lehet arra, hogy rendezetlenné, kócossá váljon - nem árt tehát, ha egy kicsit rendbe szedjük, mielőtt megjelenünk valahol.
 

Powered By OpenCart. Theme by raviG